holmon_anderssons_ran_mars22_091_2160px_cjutsi
: CJ Utsi

Samtalsmöten Sápmi

På den svenska sidan av Sápmi och i några orter i södra Sverige bjuder kommissionen under 2023-2024 in till samtalsmöten. Mötena syftar till att sprida information om vårt uppdrag och att förankra vårt arbete hos det samiska folket, samt skapa dialog. Tanken är att det ska vara informella möten för samtal där deltagarna får möjlighet till reflektion och dialog om kommissionens uppdrag. Ett annat viktigt syfte är att informera om möjligheten att dela sin historia/berättelse vid en personlig intervju. Intervjun kan ske vid senare tillfälle, men det är möjligt att vid mötet anmäla intresse, så blir man senare kontaktad för att komma överens om tid och plats.

Mötena startade i Jokkmokk under marknaden 2-3 februari 2023. Du kommer kunna läsa mer här på hemsidan när kommissionen kommer till de olika orterna.

Det kan bli aktuellt med fler orter om kommissionen bedömer att behovet finns. Sanningskommissionen kommer också till Arjeplog 3 oktober, Jokkmokk 4 oktober och Saxnäs 25 oktober. (utöver orterna nedan.)

Här ser du när kommissionen kommer till din ort med tid och plats! (länk)

Intervjuerna görs i första hand digitalt eller per telefon, men det är också möjligt att bli intervjuad på en överenskommen plats.

Vill du bli intervjuad?

Sista datum för att anmäla sig till intervju är den 15 februari 2024. Sista datum för skriftliga berättelser är den 15 april 2024.Kontakta:

Sekreterare/intervjuer Marja-Kristin Skum

076-1273764
marja-kristin.skum@regeringskansliet.se

Sekreterare/intervjuer Lena Kroik
076-1136546
lena.kroik@regeringskansliet.se

Sekreterare/intervjuer Elli-Ristin Turoda
076-110 94 16
elli-ristin.tuorda@regeringskansliet.se

Läs mer om Sápmi!